miercuri, 1 mai 2013

Staţiunea Eforie Nord - balneoturism şi relaxare la malul mării

Descriere staţiune:

Ştim bine cât de mult aşteptaţi concediile de vară pentru petrecerea unui sejur relaxant alături de familie pe litoralul românesc. Din acest motiv, ne-am gândit cât de important este să fiţi informaţi despre posibilităţile pe care le aveţi pe litoral atunci când optaţi pentru alegerea unei destinaţii, respectiv cazarea la hotel.

Ne-am propus să vă oferim câteva informaţii generale despre staţiunea Eforie Nord, în speranţa că se va regăsi printre opţiunile dumneavoastră.

Staţiunea Eforie Nord, cuprinsă între Agigea (la nord) şi Eforie Sud (la sud), a doua ca mărime după staţiunea Mamaia, este recunoscută în special ca staţiune baneoclimaterică. 

Staţiunea este recomandată pentru tratamentul afecţiunilor reumatice, dermatologice şi ale sistemului osos. 
Factori care au contribuit la transformarea acesteia într-o staţiune balneară sunt clima marină excitantă, apa mării care este clorată, sulfatată, sodică, magnesiană şi hipotonică. 
În partea de sud-vest se află lacul Techirghiol, cunoscut pentru proprietăţile curative ale nămolului care strânge în fiecare an un număr impresionant de turişti.

Plaja staţiunii Eforie Nord se întinde pe o lungime de circa 3-4 km şi o lăţime între 30-100 metri, cu nisip relativ fin, fiind mărginită de o faleza înaltă, ce oferă o panoramă minunată a litoralului şi a Mării Negre.

Baza de cazare a staţiunii s-a extins în ultimii ani prin renovarea şi construirea unor noi hoteluri şi vile particulare, cu un nivel ridicat de confort. La un preţ rezonabil se pot închiria camere şi apartamente puse la dispoziţia turiştilor de către localnicii staţiunii.


În concluzie, este o staţiune recomandată pentru persoanele de toate vârstele, care îşi doresc un concediu liniştit şi relaxant.

Prezentăm mai jos o parte din oferta turistică a Agenţiei de turism Argeş Travel Piteşti - unităţi de cazare şi alimentaţie publică din staţiunea Eforie Nord:




Complex Bran Brad Bega 4*Hotel Europa 4*Hotel Mondial 4*Vila Cube 4*Hotel Apollo 3*Hotel Giulia 3*Hotel Mirage 3*Hotel Union 3*Vila Coralis 3*Hotel Valul Magic 3*Hotel Coral 3*Hotel Club Dunarea 3*Hotel Meduza 3*Hotel Grand 3*Hotel Rhodos 3*Hotel Vera 3*Hotel Acapulco 3*Hotel Sirius 3*Hotel Astoria 3*Hotel Delfinul 3*Hotel Fortuna 3*Hotel Ibiza 3*Hotel Terra 3*Pensiunea Roxana 3*Hotel Anca Club 3*Hotel Olguţa 3*;Hotel Cupidon 2*;  Hotel Pescăruş 2*Hotel Venus 2*Hotel Ovicris 2*Hotel Carmen 2*Hotel Vraja Marii 2*Hotel Diana 2*Hotel Traian 2*Hotel Belvedere 2*


Statiunea Mamaia - capitala turismului estival romanesc

Descriere staţiune:

MAMAIA este cea mai mare şi cea mai cunoscută staţiune a rivierei româneşti. Situată în nordul litoralului, Mamaia are o poziţie privilegiată. Staţiunea este alipită municipiului Constanţa şi desparte lacul Siutghiol de Marea Neagră. Destinaţia preferată a turiştilor pe timp de vară, Mamaia a fost supusă în ultimii ani unui amplu proces de modernizare, căpătând un frumos aer occidental. Palmieri, fântâni arteziene spectaculoase, evenimente mondene şi spectacole de senzaţie, restaurante şi cluburi luxoase, terase şi grădini liniştite, zone de promenadă, parc acvatic, telegondolă şi centre de agrement, toate aceste facilităţi fac din Mamaia o staţiune a bunului-gust, distracţiei şi relaxării.

Staţiunea Mamaia a fost înzestrată cu una dintre cele mai mari plaje din întreaga Europă. Aceasta se întinde pe o distanţă de aproape 10 kilometri, între oraşele Constanţa şi Năvodari, iar lăţimea sa atinge adesea 200 de metri. Plaja este acoperită cu nisip fin, fără pietre şi scoici în exces, iar intrarea în apă se face lin, adâncimea mării crescând treptat pe o distanţă destul de mare. Pentru siguranţa, protecţia şi confortul turiştilor, pe plajă sunt amenajate puncte de Salvamar, corturi de prim ajutor, toalete şi puncte de colectare selectivă a deşeurilor. O mare parte a plajei este amenajată cu şezlonguri şi umbrele, de care turiştii pot beneficia contra cost, însă există şi zone în care aceştia se pot instala gratuit. Plaja staţiunii este inţesată de beach baruri şi terase, locuri perfecte în care vă puteţi ascunde de arşiţa verii alături de un cocktail sau o cafea cu gheaţă.

Mamaia este cea mai mare staţiune a litoralului românesc, iar acest lucru se oglindeşte şi în capacitatea sa de cazare. Cele peste 70 de hoteluri şi vile turistice de până la 5 stele oferă împreună aproximativ 30 de mii de locuri de cazare. Popularitatea de care se bucură staţiunea, a creat un mediu propice pentru construire de noi spaţii de cazare, astfel că, în ultimii ani, pe lângă hotelurile cu tradiţie, au apărut construcţii noi, care oferă condiţii de cazare foarte bune: Hotel Malibu, Hotel Florida, Hotel Palm Beach, Hotel Laguna, Hotel Club California, Hotel Del Mar, Hotel Richmond, etc. Pentru a ţine pasul cu modernizarea staţiunii, hotelurile vechi au fost şi ele renovate, multe căpătând un aer elegant şi plin de rafinament: Hotel Vega, Hotel Rex, Hotel Iaki, Hotel Flora, Hotel Savoy, Hotel Golden Tulip, Hotel Palas, Complex Mercur-Minerva, etc. Deoarece gusturile şi pretenţiile turiştilor cresc de la un sezon la altul, din ce în ce mai multe hoteluri au amenajate spaţii pentru tratament şi relaxare, cu piscine, saune, săli de fitness, terenuri de sport, saloane de înfrumuseţare şi saloane de masaj în care turiştii se pot relaxa şi pot beneficia de tratamente de actualitate: Hotel Iaki, Hotel Vega, Hotel Palm Beach, Hotel Rex, Hotel Mamaia, Hotel Savoy şi altele. Atât timp cât te afli în staţiunea Mamaia, nu trebuie să îţi faci griji legate de ceea ce şi unde mănânci. Restaurantele şi terasele sunt numeroase, multe dintre ele fiind înşirate de-o parte şi de cealaltă a falezei. De la fast-food-uri şi gelaterii, până la restaurante "pretenţioase", Mamaia le are pe toate. Puteţi mânca libanez, italieneşte, chinezeşte, turceşte, greceşte şi chiar franţuzeşte. Şi, cel mai important, în Mamaia puteţi mânca pe saturate, indiferent de bugetul pe care îl aveţi.

Dacă pentru dumneavoastră vacanţa la mare nu se reduce doar la şezlongul de pe plajă, staţiunea Mamaia este destinaţia ideală. Staţiunea oferă turiştilor săi o multitudine de posibilităţi de distracţie şi petrecere a timpului liber, potrivite pentru orice buzunar. Bazele de agrement sunt o sursă inepuizabilă de distracţie pentru iubitorii sporturilor nautice, în staţiunea Mamaia existând numeroase astfel de baze, atât pe malul mării, cât şi pe malul lacului. Turiştii se pot bucura de plimbări cu hidrobicicleta, ridicări cu paraşuta, windsurfing şi yachting, tractări cu banana, plimbări cu skijet, ski nautic, scufundări şi plimbări cu bărci cu vele. Insula Ovidiu este unul dintre locurile potrivite pentru relaxare. Învăluită de legende ale trecutului, insula este astăzi un minunat complex turistic care cuprinde restaurant, locuri de cazare şi o grădină superbă. Pe insulă puteţi ajunge cu vaporaşul care pleacă din zona Cazinoului la intervale de timp stabilite. Aqua Magic este o alta atracţie a staţiunii, care oferă distracţii la cote maxime.


Prezentăm mai jos o parte din oferta turistică a Agenţiei de turism Argeş Travel Piteşti - unităţi de cazare şi alimentaţie publică din staţiunea Mamaia:



Hotel Vega 5* ; Hotel Savoy 4* - AI ; Hotel Condor 4*Hotel Iaki 4*Hotel Palas 4*Hotel Splendid 4*Hotel PhoeniciaHoliday Resort 4*Hotel Comandor 4*Hotel Del Mar 4*Hotel Malibu 4*Hotel Parc 4*Hotel Amiral 4* - AIHotel Bavaria Blu 4*Hotel Golden Tulip 4*Hotel Modern 4* - AlHotel Richmond 4*Hotel Hawaii 4*Hotel Victoria 3* - AIComplex Mercur - Minerva 3* - AIHotel Lido 3*Hotel Perla 3*Hotel Astoria 3*Hotel Romantic 3*Hotel Majestic 3*Hotel Ambasador 3*Hotel Dorna 3* - AIHotel Orfeu 3*Hotel Sulina 3*Hotel Dacia Sud 3*Hotel Elegance 3*Hotel Central 3*Hotel Flora 3*Hotel Oxford 3*Hotel Tomis 3*Hotel Select 3*Hotel Alcor 2*/ 3*Hotel Caraiman 3* / Hotel Voila 2*Hotel Metropol 2*/3*Hotel Siret 2*/ 3*Hotel Selena 2*/3*Hotel Aurora 2*+Hotel Dunarea 2*+Hotel Lotus 2*+Hotel Delfin 2*+Hotel Delta 2*+Hotel Venus 2*+Hotel Unirea 2*Hotel Patria 2*Hotel Pescarus 2*Hotel National 2*

marți, 30 aprilie 2013

Prezentarea Agenţiei de turism Argeş Travel Piteşti

Agenţia de turism ARGEŞ TRAVEL - agenţie de turism - a fost creată iniţial în luna februarie 2003 şi a reprezentat marca sub care s-au derulat activităţile de turism ale Micador Company Actual srl Piteşti. A funcţionat până în decembrie 2006.

Agenţia de turism ARGEŞ TRAVEL şi-a desfăşurat activitatea începând din februarie 2003 în Piteşti, B-dul Republicii, bloc 35, scara A, etaj 1 (blocul de vis-a-vis de Primăria Piteşti). A funcţionat până în decembrie 2006. Echipa care a asigurat buna desfăşurare a activităţii Agenţiei de turism ARGEŞ TRAVEL Piteşti, în perioada 2003 - 2006, a fost formată din ec. Anca GHEORGHE, ec. Sorin CROITORU şi ec. Aurelian NICA - angajaţi ai Micador Company Actual srl Piteşti.

Agenţia de turism ARGEŞ TRAVEL este relansată în aprilie 2013, după 10 ani de la prima lansare, ca marcă a agenţiei de turism creată şi administrată de Garant Intermed Business srl. Agenţia are sediul în Piteşti, B-dul I.C. Brătianu, bloc 40, scara A, parter (lângă Casa Judeţeană de Pensii Argeş). Buna funcţionare a agenţiei de turism este asigurată de către Sorin CROITORU (economist - specializare Turism - cu experienţă de peste 8 ani în domeniul turismului), Aurelian NICA (economist - specializare Management şi Marketing în Afaceri Economice - cu experienţă de peste 13 ani în domeniul turismului) şi Ana-Maria BUJOR (economist - specializare Turism - cu experienţă de un an în domeniul turismului) în calitate de administratori - asociaţi, respectiv angajaţi ai Garant Intermed Business srl Piteşti.